2013 dec 29, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Kímélő étrend az ünnepek utánra


Bejgli, zserbó, töltött káposzta, halászlé, rántott hús, tört krumpli, hasábburgonya, szaloncukor szaloncukorral, és sör, bor, pálinka, szénsavas üdítők. Bizony a karácsonyi menü alapvetően ezekből az ételekből áll, és a három napos ünnep, na meg az azt követő, még előttünk álló rokonlátogatásos időszak igen megterhelő szervezetünknek. Az még hagyján, hogy az […]

Tovább olvasom...

2013 okt 09, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Laktató ételek tésztából


Bár két napja kicsit enyhült az idő, azért már hajnalban, estefelé igen hideg szelek járnak. Bizony, a múlt héten rohamos gyorsasággal kellett átállni a nyári időjárásról a szinte már téliesre. A családi házak kéményeiből esténként most is szállong a füst, a távfűtés is a legtöbb helyen beindult. A vasárnap óta […]

Tovább olvasom...

2013 Júl 21, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Könnyű nyári sütemények


A nyári nagy melegben az ember kevésbé foglalkozik a pocakjával és sokszor egy finom fagyi, vagy egy jégkrém is elegendő számára, ha az édességet megkívánja. Azért valljuk be, néha egy-egy szelet sütinek is jutna hely az étrendben, de felvetődik a kérdés is azonnal: vajon mit lehetne gyorsan és lehetőleg minél […]

Tovább olvasom...

2013 jún 08, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Diétás ételek vacsorára – fogyás koplalás nélkül


Szeretne lefaragni kilóiból, és még a nyaralás előtt csúcsformába lendülni? Sokan tudjuk, hogy fogyni kellene, ám az egész napos rohanás után elfogyasztott laktató, kalóriában gazdag vacsorák semmiképpen nem kedveznek a diétának. De mit tehetünk akkor, ha farkaséhesen érünk haza, és képtelenek vagyunk üres gyomorral elaludni? Az egészséges fogyás nem lehetséges […]

Tovább olvasom...

2013 máj 31, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Diétás cukkini receptek


Az eredetileg Nyugat-Indiából és Mexikóból származó cukkini napjainkra az egész világon elterjedt, és kedvelt alapanyag. Hasonlóan az uborkához, a tökhöz, vagy a dinnyékhez, magas víztartalommal rendelkezik, s ezért a diétás cukkini receptek alacsony energiatartalommal szolgálják a plusz kilóktól való megszabadulást is. Számos formában elkészíthető, és semleges íze miatt többféle ízesítés […]

Tovább olvasom...

2013 máj 27, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

A karfiol élettani hatásai


A zöldségbeszerző körút nélkülözhetetlen állomása a karfiol vásárlása, hiszen az alapanyag többféle étel elkészítéséhez nélkülözhetetlen, ahol pedig a recept alapján nem feltétlenül lenne szükséges, ott is érdemes belecsempészni, ugyanis remek íze miatt sokak kedvencének számít. A Földközi-tenger partvidékéről származó káposztaféle szoros rokonságban áll a kelbimbóval, a kelkáposztával és a brokkolival. […]

Tovább olvasom...

2013 máj 11, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Rizs készítés egyszerűen – változatos ételek olcsón


Köretválasztás alkalmával gyakran teszik le voksukat a háziasszonyok a rizs mellett. Természetesen a barna változat jóval egészségesebb, de elkészítése és ízvilága is némileg eltérő a hagyományos fehértől. Az árakat tekintve jóval drágábban juthatunk hozzá a barnarizshez, de aki már próbálta, jól tudja, mennyivel laktatóbb is egyúttal. Maradjunk most azonban mégis […]

Tovább olvasom...

2013 ápr 19, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Pizza készítés otthon – egyedi ízesítés a kulináris élvezetekért


Az olasz finomság töretlen népszerűségnek örvend már régóta, nem véletlen tehát, hogy a háziasszonyok is gyakran döntenek úgy, hogy pizzával lepik meg a családot. A pizza készítés otthon is gyorsan megoldható, és miután megkelt a tészta, szinte pár perc alatt elkészülhet a feltéttel, és már mehet is a sütőbe a […]

Tovább olvasom...

2013 Már 24, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Húsvéti kelt kalács


Sonka, torma, főtt tojás és kelt kalács, melyek nélkül a Húsvét nem is lenne meg. A kelt kalács elkészítése számos formában történhet, ha valaki otthon, saját konyhájában szeretné elkészíteni, mert nem elégszik meg a bolti foszlós, vagy fonott kaláccsal. A hagyományos húsvéti kalácsnak mindig kelt tészta az alapja, melyből fonatok […]

Tovább olvasom...

2013 jan 23, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Egyszerűen finomat: rakott ételek receptjei


A konyha birodalmában néha nehezen vergődik zöld ágra az ember azzal a vissza – visszatérő kérdéssel: “Mit is főzzek ma?”. Amúgy is vannak olyan napok, mikor nincs igazán idő, vagy éppen kedv a lábasok, edények közt forgolódni, hosszasan előkészíteni az aznapi ebédet, vacsorát, vagy esetleg már a másnapi eleséget a […]

Tovább olvasom...

2012 dec 20, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Igazi karácsonyi íz és illat: a mézeskalács


Mézeskalács. Már magának a szónak a kiejtése is kellemes, de a sütőben készülő mézeskalács illatának, és a kész sütemény ízének nagyon kevesen tudnak ellenállni. A Karácsonyra való készülődésnél sok család számára elmaradhatatlan kellék a mézeskalács. Az ügyesebbek adventi koszorút, házikót, kis Betlehemet készítenek belőle. Természetesen finom íze miatt a süteményes dobozok is […]

Tovább olvasom...

2012 nov 20, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Krémlevesek: a télben is meleget adnak


Egyre hidegebbre vált az időjárás, már a fel-felbukkanó napocska sem tudja megmelengetni az embert. Ilyenkor, a tél közeledtével testünk keresi a meleget, nemcsak a fűtött lakásra, a meleg, vastag ruházatra van szükségünk, hanem belülről is melegségre vágyunk. A hideg ételek ilyenkor kevésbé esnek jól, a reggelihez, vacsorához is inkább tea, […]

Tovább olvasom...

2012 nov 02, Kategória: Konyha, 0 hozzászólás

Bolognai ragu az olasz konyha szerelmeseinek


Melyik az a tésztás finomság, amelyet még kezdő háziasszonyok is könnyedén és gyorsan el tudnak készíteni? Természetesen a bolognai ragu, mely összetevőit illetően igen változatos a skála. Van, aki kizárólag egyféle húst használ, míg mások a sertés és a marhahús mellett még csirkemájat is belefőznek. Felejtse el a zacskós változatokat, […]

Tovább olvasom...
https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press